kamu baik-baik aja kan?

kamu boleh pergi nggak?
rimas deh butir hitam aku lihat kamu lintas-lintas gini. 

diam ya? aku lagi sibuk. 
aku lagi butuh waktu tuk' terus kangen sama lo'

ya,udah. itu bener. 

aku nggak bisa nolak rindu yang bisa bikin hati aku ribut. 
ya,aku tahu banget. yang sakit itu aku, yang perih,itu juga aku. 

kamu baik-baik ajakan?

dalam sendiri aku,yang nemani,cuma bayang kamu. 
yang memeluk aku tika tersungkur. 
lalu,mimpin tika pandang aku kabur. 
lo' dimana dan sedang apa?

tapi,aku lagi mikirin,yang kamu masih baik-baik aja kan? 
#UntukMerekaYangSuka

February-March 2015

Assalammualaikum.
Selamat Sejahtera. 

Pheewww~tiup sikit blog yang dah berhabuk ni. Hahaha! Ala,biasalah. Kesibukkan melanda diri. Bulan lepas pula,laptop tak ada charger,ini baru lah beli. Tetiba je dah naik sem. Pejam celik,pejam celik tetiba dah bulan 3. Amboi! Pantas sangat masa berlalu,kan? 

Bila dah naik sem ni,mulalah sibuk dengan kelas,lepas tu tak lama lagi mulah sibuk dengan projek, assignment semua. Ditambah pula semester ni,Dhia buat PSM1. Terjengkit-jengkit rasanya. Cerita pasal PSM ni,Dhia syukur sangat sebab dapat SV yang awesome. Kata lain,bestlah, Boleh layan kepala,and the more important banyak input Dhia dapat dari dia. Sempoi je,tak adalah protokol bagai. Cuma,kena banyakkan membaca,tingkatkan pengetahuan. Even,baru dua minggu naik sem beban dia Allahu! boleh tahan berat. Lagi-lagi kita ni pula baru nak bertatih. It's okey Nadzirah! You can do it. Pssst;anyone nak ajak pergi hiking ke vacation ke please bagitahu. Hahaha! Kot-kot boleh release sikit kusut ni,plus tolong eh bacakan jurnal untuk saya. Hahaha! 

Oh ya,PSM dia buat pasal apa? Itu kita cerita lepas tajuk diapprove oleh Head of FKAAS okey? Itu cerita PSM,yang ini nak cerita pasal internship pula. Semuanya nak kena settle dalam bulan ni. Kalau tak,nan hadolah ceritanya. See,nampak tak betapa kelam dan kabutnya semester ni. Kahhh! Tapi tak apa,satu hari 24 jam kan? Ada je masa untuk tidur-tidur petang,lepas tu sesantai. Hahaha! So,taklah sibuk mana pun keeennnnn. Propa je lebih Dhia ni. 


Hye Zachary Levi! Hye Chuck! Taknaklah cakap banyakkan,dalam sibuk-sibuk tu sempat lagi riki cerita romantik si Zac ni. Hmm,terus jatuh cinta dengan cerita ni. Bolehlah masuk dalam kategori cerita #mustwatchmovie . Tajuk apa? Remember Sunday. Cari je kat Youtube,confirm ada. 

Okey,nampak sangat merapu loser tak ada cerita. Hahahaha! Okey,see you soon. Take care!