Assalammualaikum,2013

Assalammualaikum reader's. Hello reader's. Apa khabar? Diharap semuanya sihat hendakNya. Cerita pasal kesihatan,harini Dhia amat payah sikit nak bergerak. Tangan,badan segala sengal-sengal belaka. Tapi boleh je nak acah-acah kuat. Kan? Ekekeke. Tadi pun solat duduk,tak mampu rasanya nak sujud nak rukuk secara lama. Sekejap pun dah rasa sengatnya. But,it's okey. Ini dugaan. Positif!Positif! Ececeh,azam 2013 ni nak jadi seorang yang positif. Hewhew

Okey,sebenatnya nak publish semalam. Tapi baru taip sikit mak dah panggil tidur. Turunlah bawah,masuk bilik,main tweet bawah selimut. Ekekeke. It's Dhia. Yes,dah masuk minggu ketiga tidur dengan emak. Ekekeke. Biarlah,biarlah,mak Dhia. Yes,umur dah 23 tahun pun masih mengada. Elehh,jeles ke? Hewwheww. Okey,cerita coret coretan sepanjang 2012.

Ya Allah,syukur alhamdulillah aku semakin hari semakin matang dalam menjalani kehidupan sebagai  seorang insan yang bergelar seorang manusia. Hidup ni ada pasang surutnya. Dan alhamdulillah,di akhir zaman ini aku masih mampu merasa nikmatnya KurnianMu Ya Allah. Pelbagai dugaan yan aku terima sepanjang tahun 2012. Sedikit pun tak buat aku putus asa. *Sebak*. 2012,juga aku berjaya mengenggam segulung Diploma Kejuruteraan Awam Kelas Pertama. Syukur, ini hadiah yang mampu aku bagi pada keluarga,kawan-kawan dan para pendidik. Ini sahaja yang mampu aku balas. aku tak minta hadiah,cukuplah selama ni pengorbanan yang mereka korbankan untuk aku. Untuk aku capai pencapaian ni,bukannya mudah. Berbagai-bagai dugaan yang aku tempuh yang aku kena harungi. Thanks amat-amat pada Fyda Omar yang menyedarkan aku tentang sesuatu. Teresak-esak aku menangis saat meluahkan segalanya. Kau kawan aku sampai Jannah,InshaAllah.

2012,juga mempamerkan aku diusung masuk ke bilik pembedahan. Thanks amat pada mak ayah dan siblings yang tak jemu-jemu membantu aku menjalani kehidupan seharian. Pada kawan-kawan yang mendoakan. Again,pada Fyda Omar dan Zue yang datang bawa kek gula hangus yang aku suka tu. Ekekeke. Jauh datang ya. So,lets picture take out all story :)

Cukuplah aku punya mereka, keluarga yang memahami. Jatuh bangun aku mereka yang disisi aku. Hati aku hati mereka. Cerita aku cerita mereka.

Geng Projek Diploma. Suffian,Fyda,Nadia dan aku. Gila mereka gila aku.

Satu kelas. Oh ya,jangan tanya kenapa tak ada gambar lelaki ya,sememangnya tak ada dalam koleksi aku. Hahahaha! Gambar Yan je yang ada dalam simpanan aku itu sebab dia geng projek. Hahahaha. Special dedicate for Tim,Ekin,Kay and again Fyda. teman sepoli,teman seU. ;)

Kenangan manis with medic group Sispa UTHM under Sir ZulChandra. Rindu nak menggila,rindu nak menangis,rindu nak paw Sir. Yang penting,akulah orang yang gelakkan Sir sampai terguling-guling kat rumput bila Sir salah kereta. Hahahaha! Miss u all :)
 
Thanks KPJ Johot team Dr.Ismail Ali. Ekekekeke. Apapun,terima kasih Allah atas kesabaran dan kekuatan yang masih engkau pinjamkan pada ku. :)
Lot's of love,
Dhia.